Dobrodošli!

Dobrodošli na spletni strani Zasebne ambulante družinske medicine Franc Novak, dr. med.

Obvestilo: Še vedno je polnem teku cepljenje proti virusu SARS CoV-2. Vse, ki ste se prijavili, kličemo po seznamih v skladu s strategijo cepljenja.  Cepimo zdaj z dosegljivimi cepivi in po navodilih NIJZ. Nekaj problemov je z dobavo cepiva Astra Zenica, kar  povzroča nekaj zakasnitev pri II. dozi cepljenja.  Imamo vas na seznamih in VAS BOMO MI obvestili, daj pridete na drugo cepljenje in vas prosimo, če ne kličete po telefonu in obremenjujete  osebja. Priporočeno cepljenje je po 9-12 tednih.

Opozorilo: vrste cepiva še vedno  ne morete izbirati. V kolikor cepljenje z dosegljivim cepivom odklonite, se vas pomakne na konec seznama.

Še vedno sprejemamo naročila za cepljenje  proti Covid 19 korona virusu. Možno po telefonu in preko e-maila narocanje@zadm.si. Zavedati se morate, da je to izredna dodatna obremenitev zaposlenih in je včasih potrebno veliko potrpljenja in strpnosti.

Zaradi potreb mnogi želite razno razna potrdila o cepljenju, o času prebolevanja infekcije s Covid 19 virusom. To niso pravice, ki izhajajo iz zdravstvenega zavarovanja in so posebej plačljive. Opravljajo se izven delovnega časa in jih izdelamo kasneje. Mediji sicer poročajo o brezplačni izdaji potrdil, vendar ne pri izbranem osebnem zdravniku, ampak preko aplikacije z-Vem, na katerega dostopate sami s svojim elektronskim podpisom in si lahko natisnete potrdilo. Uradni dokumenti za cepljenje so kartonček z navedbami cepiv in žigi, ki ga dobite ob cepljenju ter izvid PCR testiranja, ki ga lahko dobite na vpogled ali pa se na zahtevo naredi kopija dokumenta.

ZARADI PANDEMIJE OKUŽB Z VIRUSOM COVID 19 JE DELO V AMBULANTI SPREMENJENO.  Utečeno je delo, ko se pacienti pregledujejo v ambulanti,  vendar le naročeni. Nenaročenih ne sprejemamo.  Brez telefonske najave ni mogoče priti do zdravnika. Res pa je, da se je čas čakanja za pregled nekoliko podaljšal. Še vedno nekaj dela lahko opravimo preko elektronske pošte narocanje@zadm.si in po telefonu 03 56 55 017.  Kdo in kdaj bo naročen,  bo glede na anamnezo in predvidevano klinično sliko odločila medicinska sestra po navodilih oz. po potrebi po posvetu zdravnikom. VSI PACIENTI Z VROČINO SE MORAJO POSVETOVATI PRED VSTOPOM V ZGRADBO ZDRAVSTVENEGA DOMA Z ZDRAVNIKOM V AMBULANTI ALI V NUJNI MEDICINSKI POMOČI.

V primeru, da zamolčite podatke, se zgodi, da vstopi s Covid virusom okužena oseba in mora potem del ekipe ambulante v izolacijo, kar se je že zgodilo. Posledica bo, da bo delo močno moteno, večinoma telefonsko.

S telefoni je pa problem. Povprečno prejmemo 60-80 telefonskih pozivov na ambulanto, ob ponedeljkih pogosto preko 100. Zaradi sodobne tehnologije telefon zvoni kot da ni zasedeno, v resnici pa odgovarjamo na drug telefon. Vmes je pa treba še kaj narediti, se pogovarjati s pacienti … Se oproščamo za “nedosegljivost” in prosim za potrpljenje.

 

 

Dodaj odgovor

Tvoja e-pošta ne bo objavljena. Zahtevana polja so označena *

Lahko uporabite HTML značke in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>