Dobrodošli!

Dobrodošli na spletni strani Zasebne ambulante družinske medicine Franc Novak, dr. med.

Danes 17.11.2021 je zdravnik dosegljiv le od 12.00 do 13.30. Tudi sicer je delo v naslednjih dneh močno ovirano, ker je prišlo do izpada medicinskega kadra. Predvidoma naj bi se  stanje nekoliko izboljšalo po 23.12.2021.

Obvestilo: Še vedno je polnem teku cepljenje proti virusu SARS CoV-2. Vse, ki se prijavite, kličemo, ko imamo na voljo cepivo.  Cepimo zdaj z dosegljivimi cepivi in po navodilih NIJZ. Po navodilih NIJZ cepimo že tudi tretjo dozo. Na cepljenje se  lahko naročite tudi v cepilni center v ZD Zagorje ali se udeležite organiziranih cepljenj, kjer ni potrebno naročanje

Opozorilo:

Zaradi  nevarnosti OKUŽB Z VIRUSOM COVID 19 JE DELO V AMBULANTI SPREMENJENO.  Utečeno je delo, ko se pacienti pregledujejo v ambulanti,  vendar le naročeni. Nenaročenih ne sprejemamo.  Brez telefonske najave ni mogoče priti do zdravnika. Res pa je, da se je čas čakanja za pregled nekoliko podaljšal. Še vedno nekaj dela lahko opravimo preko elektronske pošte narocanje@zadm.si in po telefonu 03 56 55 017.  Kdo in kdaj bo naročen,  bo glede na anamnezo in predvidevano klinično sliko odločila medicinska sestra po navodilih oz. po potrebi po posvetu zdravnikom. VSI PACIENTI Z VROČINO SE MORAJO POSVETOVATI PRED VSTOPOM V ZGRADBO ZDRAVSTVENEGA DOMA Z ZDRAVNIKOM V AMBULANTI ALI V NUJNI MEDICINSKI POMOČI.

V primeru, da zamolčite podatke, se zgodi, da vstopi s Covid virusom okužena oseba in mora potem del ekipe ambulante v izolacijo, kar se je že zgodilo. Posledica bo, da bo delo močno moteno, večinoma telefonsko.

S telefoni je pa problem. Povprečno prejmemo 60-80 telefonskih pozivov na ambulanto, ob ponedeljkih pogosto preko 100. Zaradi sodobne tehnologije telefon zvoni kot da ni zasedeno, v resnici pa odgovarjamo na drug telefon. Vmes je pa treba še kaj narediti, se pogovarjati s pacienti … Se oproščamo za “nedosegljivost” in prosim za potrpljenje.

Problem je obveščanje o izvidih PCR.  Prosim vas, da za izvide telefonirate šele naslednji dan po 12 . uri, ker so zdaj večinoma  rezultati dosegljivi šele okrog 9. do 10. ure. Sistem je zdaj tak, da naj bi vsi dobili na svoje telefone obvestilo o rezultatu. z zdravnikom se boste pa o tem pogovorili, ko bo le-ta dosegljiv. Do takrat se ravnate po navodilih tj. samo izolacija vas, vaši bližnji se pa ravnajo na osnovi svojega PCT statusa.  V kolikor so bolni se obrnejo na  svojega izbranega zdravnika.

 

Dodaj odgovor

Tvoja e-pošta ne bo objavljena. Zahtevana polja so označena *

Lahko uporabite HTML značke in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>