Dobrodošli!

Dobrodošli na spletni strani Zasebne ambulante družinske medicine Franc Novak, dr. med.

Obvestilo: Še vedno je polnem teku cepljenje proti virusu SARS CoV-2. Vse, ki ste se prijavili, kličemo po seznamih v skladu s strategijo cepljenja.  Cepimo zdaj z dosegljivimi cepivi in po navodilih NIJZ. Nekaj problemov je z dobavo cepiva Astra Zenica, kar  povzroča nekaj zakasnitev pri II. dozi cepljenja.  Imamo vas na seznamih in VAS BOMO MI obvestili, daj pridete na drugo cepljenje in vas prosimo, če ne kličete po telefonu in obremenjujete  osebja. Priporočeno cepljenje je najmanj po 12 tednih (se pravi je lahko cepljenje tudi 3-4 tedne kasneje.

Opozorilo: vrste cepiva še vedno  ne morete izbirati. V kolikor cepljenje z dosegljivim cepivom odklonite, se vas pomakne na konec seznama.

V sredo 12. in 19.5. zdravnik ni dosegljiv, 19.5.  pa je dosegljiv v ambulanti od 12.00 do 13.30 ure, v četrtek 13.5 je ambulanta popolnoma ZAPRTA in niso možni telefonski posveti, niti naročanje receptov, napotnic …. . V petek 21.5. zdravnik ordnira le do 10. ure. Razen 13.5. je v ambulanti prisotna medicinska sestra, ki bo v ordinacijskem času sprejemala telefonske klice in vam skušala pomagati.

Še vedno sprejemamo naročila za cepljenje  proti Covid 19 obolenju. Možno po telefonu in preko e-maila narocanje@zadm.si. Zavedati se morate, da je to izredna dodatna obremenitev zaposlenih in je včasih potrebno veliko potrpljenja in strpnosti.

ZARADI PANDEMIJE OKUŽB Z VIRUSOM COVID 19 JE DELO V AMBULANTI SPREMENJENO.  Utečeno je delo, ko se pacienti pregledujejo v ambulanti,  vendar le naročeni. Nenaročenih ne sprejemamo.  Brez telefonske najave ni mogoče priti do zdravnika. Res pa je, da se je čas čakanja za pregled nekoliko podaljšal. Še vedno nekaj dela lahko opravimo preko elektronske pošte narocanje@zadm.si in po telefonu 03 56 55 017.  Kdo in kdaj bo naročen,  bo glede na anamnezo in predvidevano klinično sliko odločila medicinska sestra po navodilih oz. po potrebi po posvetu zdravnikom. VSI PACIENTI Z VROČINO SE MORAJO POSVETOVATI PRED VSTOPOM V ZGRADBO ZDRAVSTVENEGA DOMA Z ZDRAVNIKOM V AMBULANTI ALI V NUJNI MEDICINSKI POMOČI.

V primeru, da zamolčite podatke, se zgodi, da vstopi s Covid virusom okužena oseba in mora potem del ekipe ambulante v izolacijo, kar se je že zgodilo. Posledica bo, da bo delo močno moteno, večinoma telefonsko.

S telefoni je pa problem. Povprečno prejmemo 60-80 telefonskih pozivov na ambulanto, ob ponedeljkih pogosto preko 100. Zaradi sodobne tehnologije telefon zvoni kot da ni zasedeno, v resnici pa odgovarjamo na drug telefon. Vmes je pa treba še kaj narediti – preveze, se pogovarjati s pacienti … Se oproščamo za “nedosegljivost” in prosim za potrpljenje.

 

 

Dodaj odgovor

Tvoja e-pošta ne bo objavljena. Zahtevana polja so označena *

Lahko uporabite HTML značke in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>