Dobrodošli!

Dobrodošli na spletni strani Zasebne ambulante družinske medicine Franc Novak, dr. med.

Zaradi bolezni zdravnika bo ambulanta od 2.11. nekaj dni brez zdravnika. Delo se bo opravljalo s pomočjo medicinske sestre, telefona in pa sodobnih avdiovizuelnih metod. Kar se ne bo moglo razrešiti se bo napotilo po dogovoru v Nujno medicinsko pomoč.   Vsi ostali nujni primeri se še vedno obračajo po pomoč po dosedanjem načinu.

Ob dnevih, ko je ambulanta zaprta je dosegljiva od 8. do 12. ure sestra, ki sprejema telefonske klice za predpis zdravil, ne nujnih napotnic, sprejema dokumentacijo, nujne zadeve usmeri na potrebna mesta, vas napoti po potrebi v Nujno medicinsko pomoč.

V kolikor je problem nujna medicinska pomoč, se vedno lahko obrnete na ambulanto NMP v ZD Zagorje ali v Urgentni center v SB Trbovlje ali pa preko 112.

Spremenjen ja delovni čas. Glavni novosti sta delo ob ponedeljkih le od 12. ure dalje do 20.00 ure zvečer ter ob sredah samo dopoldne od  7.00 do 14.00. Ob sredah zdravnik prej odhaja na zdravniške obiske, v bolnice …., prav tako je del ordinacijskega časa namenjen tudi obiskom na domu, kirurškim posegom, izpolnjevanju zdravstvene dokumentacije

ponedeljek 12.00 do 20.00

torek 7.00 do 14.00

sreda 7.00 do 14.00

četrtek 7.00 do 14.00

petek 7.00 do 12.00

V kolikor potrebujete nujno medicinsko pomoč se obrnite na službo Nujne medicinske pomoči v ZD Zagorje oz. se ravnajte po njihovih navodilih.

Obvestilo: V teku jecepljenje proti virusu SARS CoV-2. Vse, ki se prijavite, cepimo ob točno določeni uri.  Po željah brez naročanja žal ne moremo cepiti, ker je cepivo v taki obliki, da ga moramo porabiti v zelo kratkem času, je pa  le v obliki pakiranj z večjim številom doz. Cepimo z zdaj dosegljivimi cepivi in po navodilih NIJZ.

Opozorilo:

Zaradi  nevarnosti OKUŽB Z VIRUSOM COVID 19 JE DELO V AMBULANTI DRUGAČE ORGANIZIRANO.  V ambulanti se pregledujejo le naročeni pacienti. Nenaročenih ne sprejemamo.  Brez telefonske najave ni mogoče priti do zdravnika. Vedno nekaj dela lahko opravimo preko elektronske pošte narocanje@zadm.si in po telefonu 03 56 55 017.  Kdo in kdaj bo naročen,  bo glede na anamnezo in predvidevano klinično sliko odločila medicinska sestra po navodilih oz. po potrebi po posvetu z zdravnikom.  VSI PACIENTI Z VROČINO SE MORAJO POSVETOVATI PRED VSTOPOM V ZGRADBO ZDRAVSTVENEGA DOMA Z ZDRAVNIKOM V AMBULANTI ALI V NUJNI MEDICINSKI POMOČI.

V primeru, da zamolčite podatke, se zgodi, da vstopi s Covid virusom okužena oseba in mora potem del ekipe ambulante v izolacijo, kar se je že zgodilo. Posledica bo, da bo delo močno moteno, večinoma izvedeno telefonsko.

S telefoni je pa problem. Povprečno prejmemo 60-80 telefonskih pozivov na ambulanto, ob ponedeljkih pogosto preko 100. Zaradi sodobne tehnologije telefon zvoni kot da linija ni zasedena, v resnici pa odgovarjamo na drug telefon. Vmes je pa treba še kaj narediti, se pogovarjati s pacienti … Se oproščamo za “nedosegljivost” in prosim za potrpljenje.

Problem je obveščanje o izvidih  in hitrih antigenskih testov, PCR.  Prosim vas, da  glede problematike PCR telefonirate šele naslednji dan po 12 . uri, ker so večinoma znani vsi rezultati.  Sistem je zdaj tak, da naj bi vsi dobili na svoje telefone obvestilo o rezultatu. z zdravnikom se boste pa o tem pogovorili, ko bo le-ta dosegljiv. Do takrat se ravnate po navodilih tj. samo izolacija vas, vaši bližnji se pa ravnajo na osnovi svojega PCT statusa.  V kolikor so bolni se obrnejo na  svojega izbranega zdravnika.